6 oct. 2016

Cand termini cei 7 ani de studiu in numai 2

#primii7AniSuntGrei

#anul3

9 comentarii:

  1. salut,am citit blogul tau despre cum te-ai pregatit si ai intrat la automatic si calculatoare.te felicit.si eu tot acolo vreau sa intru;upb/automatic si calculatoare/CTI/buget...doar ca atunci cand ma uit la cat am de recapitulate pentru admitere,doar la fizica e o groaza ...plus ca mai e si bacul care nu are rost.oricum.,nu de asta iti scriu.ideea e ca m-at interesa in professor de fizica cu care sa fac pregatire pentru admitere si bac dar in special pentrut admitere.daca poti sa ma ajuti ti-as fi recunoscator iar daca mi-ai lasa si o adresa d email la care sa te contactez at fi perfect.multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuze pt cuvinte incomplete dar ma omoara autocorectia

      Ștergere
    2. Salut,

      Din pacate nu prea stiu profi care sa ofere meditatii (n-am facut niciodata). Cat despre mine, am mai primit intrebarea asta si sunt mai multe motive pt care nu m-as baga, principalele fiind timpul ce trebuie alocat si faptul ca nu m-am atins de fizica de liceu de ceva vreme => nu ma consider un meditator bun.

      Oricum nu-i chiar asa de rea materia pt admitere, in special de cand au inceput sa scoata subiectele dificile si multi iau numai 10. Gandeste-te ca aia din facultate e mai nasoala deci cea din liceu ar trebui sa fie "invatabila". Daca nu merge si nu gasesti profesor, incearca sa intrebi pe grupurile de admitere (de pe Facebook).


      Multa bafta.

      ps: Adresa de e-mail ezit s-o scriu deoarece atunci toti ar trimite mesajele direct si n-ar mai avea sens blogul asta.



      Ștergere
  2. Hei, sunt clasa a XII-a, sunt masochista de fel si sper si eu sa intru la aceeasi specializare ca tine. (Mai mult sper sa reusesc sa ies de acolo.) Chiar am cautat pe net bloguri asemanatoare cu al tau si asta mi se pare cel mai relevant pentru ca e cel mai "la zi", deci keep up the good work. :) As avea si eu doua intrebari:
    1) Ce e cu seriile CA, CB etc., de ce exista si cum se face repartizarea?
    2) Nu ai pomenit nimic de acest subiect si daca ti se pare prea mult de spus, ar fi o idee si de articol separat, deci: daca stai la camin, cum e viata pe acolo? Ce ai alege dintre caminul facultatii si un camin privat?
    Mersi anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei,

      "sunt masochista de fel si sper si eu sa intru la aceeasi specializare ca tine."

      Excellent choice =))
      ----

      Eu sunt din Bucuresti deci n-am prea stat la camin, asa ca n-o sa-ti stric surpriza spunandu-ti din auzite.

      Dar pot sa-ti raspund la prima intrebare: la CTI sunt 4 serii, fiecare are vreo 5 grupe cu ~20 de oameni. Asta pt ca e greu pt un profesor sa se ocupe de 4*5*20 de studenti (si nici nu incap toti intr-o singura sala) - deci fiecare serie are curs separat eventual cu profesor diferit... lucru ce conduce la materie diferita, examene diferite, conditii de promovare diferite, nr diferit de teme si de restantieri. Nu intotdeauna; uneori se inteleg profesorii intre ei si stabilesc materia la comun.

      Algoritmul de repartizare pe serii nu cred ca e explicat pe undeva... din ce am vazut pare sa incerce o distribuire uniforma in functie de medii (fiecare serie are si studenti buni si studenti mai slabi) si posibil si dupa raportul studente/studenti.

      Asa, ca o statistica (daca te ajuta): cei mai multi colegi vad ca stau la caminul facultatii.



      Bafta!



      Ștergere
  3. Hei! Sunt clasa a 11 a si sincer nu stiu la ce facultate sa merg. As da la automatică dar materia pare oribilă. Sunt intre automatică și telecomunicații. E asa mare diferența între ele? Mersi anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei,

      Conteaza ce-ti place mai mult sa inveti; initial sunt cam la fel: au materii comune intr-o oarecare masura, depinde de facultate cat de mult se intra in detaliu la fiecare; pe scurt, automatica face mai putina electronica / electrotehnica iar ETTI mai putina programare.

      Diferentele se vad prin anii mai mari cand una se axeaza cam numai pe electronica si teorie ce se invarte in jurul ei iar cealalta pe partea de coding si circuite vazute din punct de vedere logic.

      Poti s-o gandesti asa: daca vrei sa inveti sa faci procesoare, cate ceva despre semnale, sa programezi calculatoare si sa inveti cum functioneaza astea de la 0 => automatica; daca te pasioneaza partea de circuite electronice analogice si digitale, comunicatie (transmisie, receptie), unde, etc. atunci ETTI.

      Din ce stiu ambele sunt destul de dificile comparativ cu multe - dar daca vrei o facultate mai usoara, dintre astea 2 => ETTI. De materii oribile cred ca dai la ambele, n-as zice ca e un criteriu valid de selectie :))

      Ștergere
  4. Hei, stii cumva daca se poate materia de lb. engleza daca am Cambridge luat? (CAE) Am citit undeva asta dar nu stiu daca e valabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei,

      Daca te referi la echivalare...ehm...nu stiu. Tind sa cred ca nu. N-am auzit de astfel de cazuri si engleza se face pana in anul 3. Ar fi cam prea bine sa echivaleze 4 semestre de engleza =))

      Cred ca mai bine mai intrebi.

      Ștergere