11 dec. 2016

4 teme - 12 zile




6 comentarii:

  1. salut! sunt la inginerie mecanica si am mare nevoie de ajutorul vostru. am o tema la programare in labview si nu stiu sa o fac nicicum. daca ma poate ajuta cineva va rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Care-i treaba cu temele de la ac? Adica sunt ca niste referate mai stufoase?De obicei cat iti ia sa faci o tema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,

      Not really. Exista si teme sub forma de referat dar foarte putine si in general la materiile ce nu implica programare (gen filosofie, economie, fizica etc.). Cu mici exceptii, ofc :))

      In general o tema e un exercitiu mai lung cu diverse cerinte; uneori pot sa fie mai multe exercitii dar mai simple. In functie de tipul materiei de care apartine tema tu trebuie fie sa dai niste comenzi si sa configurezi ceva (din terminal - de exemplu...sa setezi anumite permisiuni pt niste fisiere sau sa pui IP-uri pe niste routere) sau sa faci un program care sa rezolve ce se cere (de aplicat nush ce chestie pe o matrice, de implementat nush ce structura de date bizara folosind pointeri, de facut un joc 3D dupa un set de reguli) sau sa rezolvi ceva pe hartie (de exemplu, problemele de la teoria sistemelor (mate...), schemele faine cu tranzistori de la electronica, calcul de curenti / tensiuni la electrotehnica, tot felul de demonstratii, etc.) sau sa simulezi diverse circuite folosind niste programe (tot pe la electronica).

      Legat de timp...variaza destul de mult si n-am prea stat sa cronometrez. Au fost teme la care cred ca am lucrat ~25 de ore si altele pe care le-am terminat in ~6 ore. Depinde mult de cat dureaza sa descoperi ideea de rezolvare, cat e de implementat si cat de dificil e de facut debugging.

      Banuiesc ca ti-am dat destule spoilere, o sa ma opresc aici.

      Ștergere