30 oct. 2015

Achievement Earned !

Dupa doar o luna de facultate. Damn I'm good.



3 comentarii:

  1. Hei, salut :)).
    Am citit cam tot ce ai postat pe aici, multe informatii utile despre bac, admitere si politehnica in special... profesori, teme si cursuri:)). Intr-un fel ma ajuta enorm sa ma hotarasc in alegerea acestei facultati, mai ales ca acum m-am trezit si eu in clasa a 12a.

    Oricum, as avea cateva intrebari.. mai multe. Cum ar fi, sunt foarte nesigur pe mine ca voi avea sanse sa intru (macar la taxă), deoarece nici eu nu prea m-am omorat cu invatatura pana in clasa a 11a. La fizica sunt praf, inca am zero cunostinte in cadrul mecanicii si electricii, iar la mate.. ma descurc.

    Deci, o prima intrebare.. pana acum mediile mele au fost intre 8.50-9 (profil mate-info cu engleza intensiv), nu am fost niciodata la o olimpiada iar notele mele din simulari (clasa a 11a, respectiv a12a in cadrul liceului) au fost 7.60 mate, respectiv 7 fizica. Sunt curios in legatura cu rezultatele tale:)), oare am astfel sanse sa trec peste etapa admiterii si sa rezist in continuare la politehnica, sau nu am nicio sansa? Mai pe scurt. acolo intra doar olimpici genii sau pana la urma reuseste oricine vrea sa intre?

    Alta intrebare ar fi.. Daca nu intru la politehnica, pot intra la Universitate Bucuresti Mate-info? Am inteles ca examenele se dau in aceeasi perioada, iar daca nu reusesc la prima optiune, nu intru nici la a doua facultate ce are examen in aceeasi zi. Deci, risc sa raman un an acasa.. Saaau pot sa ma inscriu si la Universitate daca nu-mi iese cu Politehnica? (._. )

    Btw, apreciez blogul tau si esti cam, printre singurele cautari de google care chiar ofera informatii precise in legatura cu facultatea.. mai ales in.. maniera ta:)). Oricum, sper sa iti faci timp incat sa nu se piarda mesajul asta, astept raspunsuri bune:D. Mersi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *Am uitat sa mentioneaz.. Politehnica profilul Automatizari Calculatoare. ( ._.)

      Ștergere
    2. Salut :))

      Stilul meu de a formula articole e unul...neconventional. Recunosc, am ramas surprins cand am aflat ca apreciezi ce am scris p-aici =))

      Ideea e in felul urmator: la automatica se intra relativ usor si se iese greu.

      In cazul meu...n-am fost olimpic, am mers la cateva olimpiade la info dar n-am avut niciodata determinarea de a ma pregati cum trebuie => n-au fost rezultate spectaculoase. La simulari daca-mi amintesc bine...9 si ceva la info si vreo 7 la mate dupa recorectare - inainte era 4. nu rade :))

      Bine, nici eu nu eram genul de elev care sa invete zi de zi; faceam temele si contam pe ce prinsesem de la ora, in clasa. Iar in clasa...am fost pe locul 8-9 din 31, media pe a 12-a fiind in jur de 9.50 (tot asa si in bac...din vina probei la romana).

      Legat de admitere...anul trecut au fost subiecte ceva mai usoare si au intrat multi cu 10 in ambele examene(a crescut si numarul de locuri). Cu o medie buna in bac, as zice ca ai sanse - verifica admiterile, nu sunt probleme f. grele (bine...sunt unele in subiectele mai vechi, dar vad ca n-au mai dat din alea). Deci ai sanse sa intri, dar sa fii pregatit pentru lucruri mai rele decat admiterea aia.

      Despre partea de "survival" la automatica: nu intra doar olimpici/genii - ci oricine invata cat trebuie (sau are atat de mult noroc cu grilele incat mai bine juca la loto...crede-ma sunt si d-astia). Provocarea (in special daca ajungi la CTI) e sa faci fata programului incarcat / temelor / materiei dificile. Din ce am observat olimpicii au sansa de promovare mai mare, fie deja stiu materia, fie invata mai mult, fie au un fel de alianta si se ajuta reciproc. De exemplu...din seria mea putini non-olimpici au trecut fara restanta la analiza (mate1). E destul de greu sa inveti la toate materiile (adica sa faci solo facultatea asta).

      Faza cu examenele in aceeasi zi e doar pentru facultatile din cadrul Politehnicii care cer proba scrisa (analiza/algebra + trigonometrie sau analiza/algebra + fizica). Mai exista, la Politehnica, facultati cu admitere pe baza de interviu - ce se tine in alta zi (nu cer examenul ala). Mai exista Unibuc (Universitatea) care tine admiterea in alta zi (mate + info) - deci te poti inscrie la ambele facultati, daca esti admis la ambele te inmatriculezi doar la cea care-ti convine. Eu unul am riscat si am dat admiterea doar la Automatica - sa mai capat o zi de invatat :)).

      Daca te tenteaza ingineria (Politehnica) - si nu doar programarea (Universitatea) ar fi o idee buna sa incepi sa aprofundezi fizica (mecanica, electrica si termodinamica). Tinteste sus: daca-ti propui sa ajungi la CTI buget (inveti corespunzator :P) si in cel mai rau caz, tot ai avea sanse mari sa intri la IS - depinde ce departament te intereseaza...dar asta e alta discutie.

      Ok...acum cand dau scroll in sus imi dau seama cat de mult s-a intins comentariul asta...cred ca mai bine il treceam ca articol:)). Anyway, daca mai ai intrebari, lasa-le aici si mai incerc sa raspund...cu o oarecare intarziere datorata sesiunii.

      Ștergere