2 oct. 2014

Ziua 1: Laboratoare, optionale si alte d-astea...

Ziua incepe cam asa: ma trezesc, toate bune, si pana termin de mancat intru pe Facebook sa vad ce s-a mai discutat legat de oraru' de azi.

// nu stiam daca se tine laboratorul de programare...sa mergem sa nu mergem...

Citind p-acolo ajunsesem la concluzia ca puteam sa mai dorm cateva ore...asta pana cand gasesc un comentariu de genu' : 

"grupa XYZ a facut laboratoru'".

 











Long story short: am facut 20 de minute de acasa pana la facultate...in conditii normale imi ia cam 35-40...si merg repede.

Salile sunt...bine ascunse ca sa zic asa, mi-a luat ceva pana am gasit sala aia...si cand am intrat tot nu eram convins ca nimerisem bine; dar au calculatoare acceptabile, din pacate toate cu Linux (nush ce distributie). Din instinct bagam extensia .exe la fisiere, dadeam Ctrl-C si ma miram de ce se inchideau ferestre...dupa vreo cateva minute mi-am dat seama - well fuck.

O greseala de evitat, pt viitorii boboci - nu mergeti toti la un laborator ce se tine cu semigrupe; o parte din voi va trebui sa mergeti si la al 2-lea - lista de prezenta accepta doar jumatate. We learned this the hard way.

La o prima impresie, laborantul pare de treaba, preda materia chiar bine si are rabdare si cu cei care n-au facut C in liceu. Nu ma asteptam ca la un laborator sa fie o atmosfera asa destinsa si sa putem vorbi ca intre studenti: in fata unui profesor mai in varsta, de renume, apar anumite retineri in momentul in care doresti sa adresezi o intrebare - fie din teama ca te va depuncta...fie ca vei parea nestiutor. Eu unul sunt de parere ca invat mai bine intr-un astfel de mediu.  Rated 10/10 by me.

Intermission:
Ne intreaba laborantul pe fiecare ce limbaj de programare am facut in liceu. Cand vine randul meu...

Laborantul: -"Tu ce limbaj ai facut in liceu?"
Eu: -"Pascal..."















Concluzia? Today was a good day.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu