29 iul. 2022

Cat de similare sunt materiile de la Automatica si Calculatoare?

 Am gasit asta cand ma uitam prin calculatorul folosit la birou si am decis s-o public aici ca sa nu se piarda cand formatez si ma mut. Poate unora li se va parea interesanta.

Pe scurt, am avut candva ocazia sa analizez notele (anonimizate) obtinute de studentii facultatii de automatica si calculatoare in intervalul 2001-2018 (licenta + master). Din astea se poate extrage folosind deep learning o reprezentare numerica (embedding) pentru fiecare materie care sa fie redusa cu T-SNE la un grafic 2D.

Rezultatul: un grafic ce grupeaza obiectiv materiile similare facute in facultate in functie de mai multe criterii - de interes fiind continutul cursului. E.g., ASC, SO(SO1) si SOI (SO2) sunt vazute ca fiind similare; la fel si limbile straine (LS1, LS2, LS3, LS4) sau materiile mai de game development (EGC, SPG), retelistica (RL, PRe), de algoritmica (AA, PA, PP) sau math-intensive (BE, MN, TS, M1, M2, M3, F). 

Interpretare: daca, spre exemplu, ai avut nota mare la M1 si M2 existau sanse bune sa iei nota mare si la F sau TS. You get the point.

Stiu ca nu mai este chiar de actualitate conform noii programe; e mai mult pentru nostalgici, I guess.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu