4 ian. 2016

Momentul ala cand termini tema la TS dupa 2 nopti nedormite...

#CAknows #CBknows #SevereHomework



11 comentarii:

  1. Salut, imi place blogul tau si as vrea daca se poate sa-mi dai un facebook sau ceva ,as avea multe intrebari legate de AC , m-am cam descurajat cu chestii de gen "E greu, nu e bine"... si asa vrea si parerea unui student ca tine , pari un tip de treaba , daca vrei sa lasi un facebook, trimite un mail pe losnariu_gabi@yahoo.com :) . Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,

      Nu-s foarte activ pe facebook - totusi daca sunt nelamuriri legate de facultate ar fi o idee sa lasi aici (comment) o lista si voi incerca sa raspund in masura in care pot. Nu de alta dar sunt sanse ca altii sa aiba intrebari similare si ma gandesc ca e mai bine sa dau raspunsuri concrete & detaliate o singura data in loc sa raspund fiecaruia in parte.

      p.s.: nu te lasa descurajat de ce gasesti pe net despre facultate; sunt multe pareri subiective. De exemplu, unui student care are 4 restante i se va parea o facultate imposibila dar unul cu 10 pe linie probabil o considera acceptabila. Nu-i usoara in niciun caz - anyway o sa mai dezvolt putin subiectul asta cand m-apuca cheful de scris articole :))

      Ștergere
  2. Salut , cat crezi ca ar trebui sa iau in bac ca sa am curajul sa dau la calculatoare? Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De preferat cat mai mult, astfel incat sa nu traga in jos media de admitere - fiind grile la cele 2 examene, multi candidati vor avea aceeasi medie si singura diferenta o face bacul.

      In 2014, ca sa intri la cti buget, media minima la examene era 9.25 (deci 9.5 la un examen si 9 la celalalt) - prin urmare media din bac trebuia sa fie peste 9.25 - altfel nu aducea niciun beneficiu. Bine s-a intrat cu medii de bac de 8.2 dar asta ar insemna ca singura diferenta sa o faca o grila (cu media aia intrai doar daca aveai peste 9.5 in ambele admiteri), lucru oarecum riscant. Nu prea stiu in 2015 cum a fost...stiu doar ca au crescut mult mediile datorita subiectelor mai usoare si ca s-a mai facut o serie.

      In final...as zice peste 9.30 in bac, considerand ca mate si subiectul la alegere n-ar trebui sa provoace mari dificultati.


      Ștergere
    2. Si poti sa ne lasi si noua aici un mijloc de comunicare cu tine? Gen steam, fb, mail, etc?

      Ștergere
    3. Ar fi de preferat ca blogul sa fie mijlocul de comunicare - programul din timpul facultatii nu-mi permite sa raspund la mailuri (uneori nici la comentariile astea) si nu e convenabil sa primesc aceeasi intrebare de la expeditori diferiti. Pe langa asta...as risca sa ma taxeze profesorii/laborantii prin anii urmatori pentru unele articole "prea sincere".

      Intr-un fel e mai bine asa decat sa las un mail si dupa sa par genul care nu raspunde...din motive ce nu tin neaparat de mine. On the bright side: cam tot ce se poate afla de pe email/fb/steam se gaseste...sau o sa se gaseasca aici.

      Ștergere
  3. Iti asteptam parerile din anul 2 :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, am cateva intrebari. Este adevarat ca iti pierzi nopti invatant la CTI? Si in legatura cu job-urile dupa ce termini facultatea, se gasesc usor si salariul este bun? Ah, si inca ceva, presupun ca nu e nevoie sa fii olimpic la mate/fizica/info ca sa intri acolo si sa "rezisti" odata ce intrat nu?(sper)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,

      Da...exista si cateva nopti nedormite. Asta cand sunt planificate mai multe teste & teme intr-o perioada scurta de timp. Stiu ca veneau cativa colegi la curs, lasau tema si se culcau pe scaunele din ultimul rand. Depinde mult de organizare...daca insisti sa rezolvi toate temele, sa faci bine la teste, laboratoare, seminarii si sa participi la toate cursurile...exista sansa sa nu dormi chiar 8 ore pe noapte.

      De joburi - nu stiu sa-ti spun mare lucru; firme care sa angajeze sunt destule iar salariile in jur de 400-500 euro la inceput.

      Si...nu, nu-i nevoie sa fii olimpic la vreo materie ca sa rezisti. Tine mai mult de cat de repede te adaptezi si de cum inveti.

      Ștergere